Naslovna     O nama     Opći uvjeti     Izjava o privatnosti     Plaćanje
    Kontakt     Mapa weba
+385 91 222 2501 
   Putovanja       Školska putovanja       Skijanje       Privatni smještaj       Aktivni odmor       Najam vozila       A LA CARTE

Polazak s rive u dogovoreno vrijeme. Vožnja turističkim brodom na Dugi otok koji je i najveći otok na zadarskom arhipelagu. Stajemo u mjestu Savar. Savar je mjesto koje je nastanjeno hrvatima u 7/9 stoljeću o čemu svjedoči crkva Sv. Pelegrina koja datira iz navedenog stoljeća a koju su izgradili naseljenici. Od tada pa do danas Savar živi. Malo mjesto je poznato po špilji STRAŠNA PEĆ, prvoj organiziranoj izletničkoj destinaciji ne samo na Dugom Otoku već i i šire. U slikovitoj uvali nalazi se otočić spojen s kopnom, i na njemu predromanička crkva Sv. Pelegrina u kojoj se nalazi barokna krstionica s glagoljskim natpisom a koja potječe iz 1670.godine. Nekada je na Savru bio samostan pustinjaka Sv. Antuna opata sa crkvom Sv. Andrije. Savrani se zahvaljujući bezbroj uvala bave ribarstvom i turizmom.

Ono što je zanimljivo je da se na tom otočiću nalazi špilja STRAŠNA PEĆ koju ćemo također posjetiti. Do špilje pješačimo c.ca 35 minuta.

 

Da se doista radi o vrlo vrijednom lokalitetu potvrđuje činjenica da ju je 1904. godine posjetio sam austro-ugarski car Franjo Josip koji je očaran njezinom ljepotom dao urediti špilju. Na samom ulazu nalaze se željezna vrata, postavljena su dva ferala i uređeno prilazno stubište s mora. Ulaz joj je na nadmorskoj visini od 70 metara a oblikovana je u dobro usoljenim vapnencima.  Između spojenih stalaktita i stalagmita priroda je oblikovala prostor poput svodova gotičkih bazilika. Nakon slikovite prve dvorane i prodiranja dnevnog svjetla u spilju dolazi se u drugi dio špilje koji odiše uzbudljivom slikovitošću koja potresa dušu. Cijela špilja ostavlja jedan romantičan dojam. Nakon razgleda špilje odlazimo na ručak na otok Pašman (ručak je organiziran u restaurantu, ne na brodu), kupanje. Povratak  u Zadar u kasnim popodnevnim satima. 

Cijena uključuje: prijevoz turističkim brodom, razgled špilje Strašna peć, ručak, pratitelja putovanja, neograničenu konzumaciju soka na brodu, zakonom propisani PDV, jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje: sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“

Naslovna
O nama
Opći uvjeti
OBAVIJEST O PODNOŠENJU PISANIH PRIGOVORA KORISNIKA USLUGE
Privatni smještaj
MARMAR
AGATA
ELSA
Haus MARTINA
ANA Sabunike
Barbara
CASA DEL SOL
VILLA MARGARETA
MATEA
CVETKOVIC
Školska putovanja
Apsolventska putovanja
Jednodnevni izleti
Maturalna putovanja
Škola u prirodi
Terenska nastava
Višednevna putovanja
Trg kneza Višeslava 8 , 23 000 Zadar
ID HR-AB-23-110023636, OIB 86274795305
Mob: +385 91 222 2501
E-mail: info@adriaticumtravel.com