Naslovna     O nama     Opći uvjeti     Izjava o privatnosti     Plaćanje
    Kontakt     Mapa weba
+385 91 222 2501 
   Putovanja       Školska putovanja       Skijanje       Privatni smještaj       Aktivni odmor       Najam vozila       A LA CARTE

Polazak s rive u dogovoreno vrijeme. Vožnja turističkim brodom na Dugi otok koji je i najveći otok na zadarskom arhipelagu. Stajemo u mjestu Savar. Savar je mjesto koje je nastanjeno hrvatima u 7/9 stoljeću o čemu svjedoči crkva Sv. Pelegrina koja datira iz navedenog stoljeća a koju su izgradili naseljenici. Od tada pa do danas Savar živi. Malo mjesto je poznato po špilji STRAŠNA PEĆ, prvoj organiziranoj izletničkoj destinaciji ne samo na Dugom Otoku već i i šire. U slikovitoj uvali nalazi se otočić spojen s kopnom, i na njemu predromanička crkva Sv. Pelegrina u kojoj se nalazi barokna krstionica s glagoljskim natpisom a koja potječe iz 1670.godine. Nekada je na Savru bio samostan pustinjaka Sv. Antuna opata sa crkvom Sv. Andrije. Savrani se zahvaljujući bezbroj uvala bave ribarstvom i turizmom.

Ono što je zanimljivo je da se na tom otočiću nalazi špilja STRAŠNA PEĆ koju ćemo također posjetiti. Do špilje pješačimo c.ca 35 minuta.

 

Da se doista radi o vrlo vrijednom lokalitetu potvrđuje činjenica da ju je 1904. godine posjetio sam austro-ugarski car Franjo Josip koji je očaran njezinom ljepotom dao urediti špilju. Na samom ulazu nalaze se željezna vrata, postavljena su dva ferala i uređeno prilazno stubište s mora. Ulaz joj je na nadmorskoj visini od 70 metara a oblikovana je u dobro usoljenim vapnencima.  Između spojenih stalaktita i stalagmita priroda je oblikovala prostor poput svodova gotičkih bazilika. Nakon slikovite prve dvorane i prodiranja dnevnog svjetla u spilju dolazi se u drugi dio špilje koji odiše uzbudljivom slikovitošću koja potresa dušu. Cijela špilja ostavlja jedan romantičan dojam. Nakon razgleda špilje odlazimo na ručak na otok Pašman (ručak je organiziran u restaurantu, ne na brodu), kupanje. Povratak  u Zadar u kasnim popodnevnim satima. 

Cijena uključuje: prijevoz turističkim brodom, razgled špilje Strašna peć, ručak, pratitelja putovanja, neograničenu konzumaciju soka na brodu, zakonom propisani PDV, jamčevinu i organizaciju putovanja

Cijena ne uključuje: sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“

Naslovna
O nama
Opći uvjeti
OBAVIJEST O PODNOŠENJU PISANIH PRIGOVORA KORISNIKA USLUGE
Privatni smještaj
VODANOVIĆ X
BILIĆ
Maslina
KRSTINA
DRAGICA Vrsi
Maja
NIKA
SRNEC HAUS X
Bedenikovic
DANES
Školska putovanja
Apsolventska putovanja
Jednodnevni izleti
Maturalna putovanja
Škola u prirodi
Terenska nastava
Višednevna putovanja
Trg kneza Višeslava 8 , 23 000 Zadar
ID HR-AB-23-110023636, OIB 86274795305
Mob: +385 91 222 2501
E-mail: info@adriaticumtravel.com