Naslovna     O nama     Opći uvjeti     Izjava o privatnosti     Plaćanje
    Kontakt     Mapa weba
+385 91 222 2501 
   Putovanja       Školska putovanja       Skijanje       Privatni smještaj       Aktivni odmor       Najam vozila       A LA CARTE

Polazak s dogovorenog mjesta u dogovoreno vrijeme. Vožnja turističkim autobusom prema Kninu. Stajanje u Burnumu koji je poznat po svojoj prošlosti kao nekada ilirsko naselje a od 33.godine kao rimski vojni logor. U njemu možemo vidjeti dva luka vjerovatno portika principija rimskog vojnog logora Burnuma. Principij je bio zgrada zapovjedništva i središte rimskog vojnog logora. Smješten je na mjestu gdje su se sjekle dvije rimske prometnice: VIA PRINCIPALIS I VIA PRAETORIA. U pozadini lukova otvara se kanjon rijeke Krke u kom se na tom mjestu preprečio prirodni prag od sedre, što na rijeci Krki uzvodno tvori jezero, a nizvodno slap Manajlovac.Razgledat ćemo i ostatke Amfiteatra. Slobodno vrijeme.


Nastavljamo vožnju prema gradu  Kninu koji obiluje kulturno - povijesnim spomenicima te prirodnim atrakcijama koje svojom snagom i ljepotom ostavljaju posjetitelje bez daha. Na samom ulazu u grad ili periferiji razgledat  ćemo slap Krčić. Slap je visok 22 metra. Uz Krčić prolazi stara makadamska cesta ( Napoleonova cesta) koja povezuje Knin s Kijevom, građena nešto više od 200 godina. Romantični kanjon Krčića sa svojim slapovima i mlinicama nezaobilazno je mjesto susreta čovjeka s gotovo netaknutom prirodom. Nakon Slapa Krčić odlazimo na Kninsku tvrđavu. U Kninskoj tvrđavi su pojedini hrvatski kraljevi imali povremenu prijestolnicu dok je kralj Dmitar Zvonimir imao stalnu. Tvrđava se dijeli na 5 dijelova koji su međusobno povezani to: Donji grad, Srednji grad ili Kaštel Knin, Kaštel lab ili Bandijera te Južni grad ili postaja Belveder. Ona je živući spomenik kultura s muzejima, izložbenim prostorima i restoranom. Ručak.

U podnožju Kninske tvrđave, neposredno uz cestu koja od staroga dijela grada, kninske varoši i crkve Svetog Josipa vodi prema Kninskoj tvrđavi s lijeve strane, smješten je prije par godina otkriven, srednjovjekovni stambeni kompleks Podgrađe koji ćemo također posjetiti.

Povratak na mjesto polaska u kasnim popodnevnim ili ranim večernjim satima.

 

Cijena uključuje:

Prijevoz turističkim autobusom, ulaznicu za tvrđavu u Kninu, ručak, stručno vođenje, pratitelj putovanja, putno zdravstveno osiguranje, troškovi organizacije putovanja, zakonom propisani PDV, jamčevina

 

Cijena ne uključuje:

Sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, skretanje s rute.

 

Naslovna
O nama
Opći uvjeti
OBAVIJEST O PODNOŠENJU PISANIH PRIGOVORA KORISNIKA USLUGE
Privatni smještaj
ČANČAR
ALEXANDRA
JERINA
Marijana Nikina
ZLATA
IVANA
Anica
Vila Klara
Maslina
AGATA
Školska putovanja
Apsolventska putovanja
Jednodnevni izleti
Maturalna putovanja
Škola u prirodi
Terenska nastava
Višednevna putovanja
Trg kneza Višeslava 8 , 23 000 Zadar
ID HR-AB-23-110023636, OIB 86274795305
Mob: +385 91 222 2501
E-mail: info@adriaticumtravel.com